Klatring i Göttinger Wald

Tilbage til forrige side

Göttinger Wald ligger - som navnet antyder - ved byen Göttingen, der ligger lige til venstre for motorvej A7 lidt over 100 km syd for Hannover.

I klatremæssig henseende er Göttinger Wald en række spredte sandstensklipper, der dels er naturlige og dels er gamle stenbrud. Klippen er generelt god, men ofte er det dog en lidt støvet fornemmelse at røre ved den. Bor man i Göttingen, er det oplagt at tage derud om eftermiddagen; men bor man i Danmark, er det skam også nogle besøg værd.

Klik på billederne herunder for at se dem i større opløsning. Øverste række er fra Mariaspring, ca. 10 km nord for Göttingen. De andre billeder er i nærheden af den maleriske miniby Rheinhausen, ca. 10 km sydøst for Göttingen.

Mariaspring - et gammelt stenbrud.

Kristina Gawriljuk i en totalt undergraderet 6. grad.

Nyt forsøg i samme undergraderede rute.

Super rute med lidt til teknik og lidt til underarmene (ca. 6-).

Lidt støvet diedre-klatring med gode greb og fodteknik hele vejen (5+ siges det, men snarere 5-eller 5).

Thomas Hjerrild i crux-taget på "Don Gonzales", 8+.

Rote Wand - endnu et tidligere stenbrud i nærheden af et andet ex-stenbrud, Appenroder Wand.

Thomas i en vist nok ca. 6+-rute i Rote Wand.

Fra ruten "Und sie bewegt sich doch" (6+) i Hauwand, endnu et ...... Navnet hentyder til den afspaltede flage!

 

Tilgange

Mariaspring: Kør sydpå ad B3 og drej fra nord for Bovenden. Kør først mod Bovenden og herfra mod Eddigehausen (nej, ikke Eddikehausen - det ville være surt, hvis man lander der). Følg vejen uden om byen til første vej til venstre. Kør ned ad denne vej til et lille skovområde med en parkeringsplads og en kilde med et vandbassin. Her parkerer man (det kan også lade sig gøre med bus fra Göttingen, og så er det ikke nødvendigt at parkere!). Følg en sti, der først går direkte op ad skråningen og derefter til højre.........

Appenroder Wand (ved siden af Rote Wand) og Rote Wand: Kør ad B27 mod syd fra Göttingen. Efter ca. 10 km fra midtbyen drejer man til venstre ved et lyskryds og kører gennem Rheinhausen (nyd lige byen med klipperne ud til vejen) og Bremke. Få hundrede meter før Bremke er der en grusparkeringsplads på højre side. Her parkerer man. Gå derefter ca. 50 meter længere mod Bremke og gå så over vejen (længere henne ligger der en kirkegård). Her fører en sti skråt tilbage og jævnt opad. Følg stien til Rote Wand og herefter Appenroder Wand.

Hauwand: Kør ad B27 mod syd fra Göttingen. Efter ca. 10 km fra midtbyen drejer man til venstre ved et lyskryds og kører gennem Rheinhausen (nyd lige byen med klipperne ud til vejen). Et par hundrede efter Rheinhausen viser et skilt af mod . Drej af her og følg den asfalterede vej, til der ses en grusvej skråt ind til højre. Følg nu denne grusvej til en grillplads. Parker bilen her!! Følg forstvejen længere ind, til den deler sig i flere dele. Gå op ad den eneste skovvej, der går decideret opad. Følg denne, til en lille sti går ind mod højre. Følg den nye sti, og ............