Klatring (m.m.) i Frankenjura

Tilbage til forrige side

For dem, der skulle være i tvivl, ligger det nordlige Frankenjura (som denne side handler om) nord for Nürnberg, som igen - for de uvidende - ligger 170 km nord for München i den tyske fristat Bayern. Området kendetegnes især af to ting, de utallige klipper og de næsten lige så talrige bryggerier. Begge dele gør området værd at besøge! Derudover skulle der efter sigende ligge en skat begravet et sted under en klippe - skatten skulle bestå af det grønneste guld...........

Der findes også noget, der i klatrermunde kaldes "det sydlige Frankenjura". Om dette sted vil der måske engang komme noget, hvis jeg finder noget godt øl i nærheden af nogle gode klipper.

Klik på billederne herunder for at se dem i større opløsning. Navnene er stednavne. Flere oplysninger finder man bedst ved at opsøge stederne og klatre ruterne.... Stednavnenes geografiske placering kan findes i f.eks. Topoführer Nördlicher Frankenjura af Bernhard Thum.

Hohe Reutte

Eulenwand

Nürnberger Turm

Steinfelder Wändchen

Haselstaudener Wände

Lidt flere billeder fra Weissenstein nær Neuhaus an der Pegnitz. Weissenstein er muligvis det sted i Frankenjura med den letteste tilgang. Let tilgang er der også til noget fabelagtigt godt øl i Neuhaus an der Pegnitz.

Klik på billederne for at gøre dem større.

Schlingenweg (V-)

Schlingenweg (V-)

Schlingenweg (V-)

Et par serier til inspiration med Rasmus og Thomas (desværre uden lyd) fra Fight Gravity (8+) på Richard-Wagner-Fels i Trubachtal